Uppfyll din dröm om en egen jaktstuga i timmer

Visst vore det fint med en egen jaktstuga som också kan dubbla som stuga? Faktum är att den drömmen inte behöver ligga så långt bort. Det enklaste sättet att uppfylla den är att köpa en färdig byggsats av hög kvalitet.

Om du sitter på, eller funderar på att köpa, en tomt i skogen vore det inte helt överraskande om du också har en dröm om en jakt- eller timmerstuga. En bra början på byggprojektet är att kika in hos Dalbo timmer som erbjuder ett flertal olika varianter av färdiga byggsatser för timmerstugor. En jaktstuga byggd enligt klassiska tekniker kan också fungera som ett året runt-boende.

Bygga själv eller renovera?

Micael och Maria Gustafsson hittade en nedgången timmerstuga i en annons på Blocket. De bestämde sig för att köpa och rusta upp. Det innebar dock mycket jobb, vilket de berättar i en artikel i Aftonbladet. För att få en inblick i lyckan att bygga ett timmerhus kan du fråga Dick Bewarp. Han byggde från grunden, vilket i många fall kan vara enklare än att köpa färdigt. Han byggde ett timmerhus i Jämtland som han gett namnet ”Cowboykåken”. Till SVT Nyheter säger han att det var en riktig egoboost när kåken stod färdig. Enklast är det dock om du köper en timmer- eller jaktstuga från Dalbo Timmer.

Egen jaktstuga, enklast med en färdig byggsats

En jaktstuga som är utformad som ett riktigt timmerhus byggs i Sverige vanligtvis av gran. För att väggarna ska isolera ordentligt krävs det att huset har ett ordentligt tak, detta för att stommen ska pressas ihop. Det har de tagit fasta på hos Dalbo Timmer vars hus kombinerar klassiska byggnadstekniker med nyvunna erfarenheter och naturliga byggmaterial. Det ger jaktstugor som är lätta att bygga, samtidigt som de håller såpass hög kvalitet att de kommer stå i århundraden.