Förvaringsbod: så bygger du tryggt och enkelt

När helgen eller semestern närmar sig är det uppskattat att åka ut till stugan. En tid på fjället eller i jaktmarkerna ger en välförtjänt paus från vardagen. Stugan kan vara enkel och rymma det allra viktigaste, men ibland behövs extra utrymme för förvaring. Då kan det vara ett bra alternativ att bygga en egen förvaringsbod.

Oavsett om du drömt om att ta dig an ett mindre byggprojekt eller aldrig velat bygga förut så kan ett eget projekt göras både enkelt och roligt. En förvaringsbod är relativt enkelt att bygga, men det finns några saker som är bra att tänka på innan starten. Att tänka på din egen säkerhet är viktigt, så köp arbetskläder hos arbetsbyxor.com för att vara förberedd. Inspiration för hur förvaringsbodar kan se ut finns på nätet. Gå igenom vilka behov du har och vilka funktioner boden ska ha innan du väljer modell. Intresset för stugor ökar och både nybyggen och gamla klassiker läggs ut för uthyrning och försäljning.

Förbered dig innan du startar

New,House,Building,Project.,Construction,Contractor,Worker,In,The,MiddleEn förvaringsbod räknas ofta inom bygglovsbefriade åtgärder, men det är alltid bra att kolla med kommunen. Ritningen ger en tydlig bild av hur mycket material som behövs och hur grunden bör se ut där boden placeras. Väg in utsattheten från väder och fallande träd. Fråga i bygghandeln vilka material de rekommenderar för bygget. Prioritera alltid bra arbetskläder som tål att smutsas ner och skyddar dig från skador. Bra verktyg är också viktigt för att göra arbetet enkelt och tryggt. I vissa fall kan bygget ge ROT-avdrag.

Några kom-ihåg inför bygge av förvaringsbod:

  • Sammanfatta dina behov, önskemål och förutsättningar
  • Kontrollera om bygglov eller anmälan behövs
  • Skapa en grundläggande ritning
  • Skaffa bra arbetskläder och rätt utrustning

Bra arbetskläder för säkert bygge

Det viktigaste vid val av arbetskläder är att de ska vara av bra kvalitet och anpassade till arbetet som ska utföras. De ska vara bekväma och samtidigt ge ett bra skydd. För att ha med sig lättare verktyg är de klassiska snickarbyxorna bra. Vädret avgör valet av jacka, men tänk på att den gärna ska vara vindtät. Eventuella spiktramp och fotskador förebyggs genom bra arbetsskor. Vid bygge i mörker eller nära bilvägar är varselkläder bra. Handskar är alltid nödvändigt och finns i olika varianter. Munskydd används som skydd mot slipdamm. Knäskydd och hjälm är bra, men inte alltid nödvändigt vid mindre byggen.