Luftvärmepump – det miljövänliga valet

Att skaffa en luftvärmepump till bostaden innebär många fördelar som både har med ekonomin och miljön att göra. Vad är det då som gör luftvärmepumpen till det smarta valet som värmesystem? Det ska vi reda ut nedan!

Det är allmänt känt att äldre värmesystem är riktiga miljöbovar, samtidigt som de kostar otroligt mycket pengar i onödan. Den gamla oljepannan är ett sådant exempel, men även direktverkande el innebär en hög kostnad för uppvärmning. En mycket vettig lösning i sammanhanget är att uppgradera sitt värmesystem till en luftvärmepump. Du hittar många olika varianter av luftvärmepumpar hos 20grader, som erbjuder ett stort utbud till mycket konkurrenskraftiga priser.

“En värmepump arbetar nämligen med återanvändning av luft, där uteluften konverteras till antingen värme eller kyla beroende på vilket läge du har valt.”

Bra för miljön

Man Operating Air Conditioner With Remote ControllerGenom att välja en luftvärmepump att värma din bostad med bidrar du samtidigt till en bättre miljö. En värmepump arbetar nämligen med återanvändning av luft, där uteluften konverteras till antingen värme eller kyla beroende på vilket läge du har valt. Hela processen är ytterst effektiv för att det ska gå åt så lite energi som möjligt, vilket på samma gång är snällt mot miljön. Att låta installera en värmepump är med andra ord ett stort miljövänligt kliv. För att bidra till ett bättre klimat kan du samtidigt tänka på att inte ställa in din luftvärmepump på en onödigt hög temperatur. Se också till att fönster och dörrar är täta, så att värmen inte försvinner ut.

Stora pengar att spara

Att äga en luftvärmepump innebär dessutom ekonomiska fördelar av rang. Anskaffningskostnaden är angenämt låg jämfört med flertalet andra värmesystem och du kommer få bekvämt låga driftskostnader.