Bra saker att ha med sig i skogen

Att ge sig ut i skogen är oftast en riktigt trevlig upplevelse och det kan vara mysigt att sitta där och grilla korv. Men den dagen du går vilsen eller om det händer något oförutsett är du antagligen glad för att du har med dig lite extra saker ut i skogen.

Det kanske inte är alla som har krisutrustning med sig ut i skogen men några saker kan du lätt packa ner i väskan. Extra kläder är alltid bra, några chokladbitar, lite extra vatten och liknande är sådant som du alltid bör försöka ha med.

Att klara sig utan bekvämligheter

Om du går vilse eller skadar dig i skogen kanske du måste spendera natten, eller till och med längre tid där. Då gäller det att du vet hur du ska klara dig. När du ger dig ut i skogen bör du se till att ha med dig en ryggsäck eller väska med förnödenheter. En toalettrulle, tändstickor, värmeljus, rep, regnponcho och något att äta bör vara nedpackat. En kort lista över innehållet i ryggsäcken skulle kunna se ut såhär:

  • Vatten
  • Något att äta
  • Ljusstavar som går att hänga i träd med mera
  • Något varmt plagg
  • Gärna plastpåsar för att kunna sitta utan att bli blöt
  • En bra kniv

Undvik att gå vilse

Oavsett om du ska ut och gå, jaga eller plocka svamp kan det hända att du går vilse. Skogen är stor och den ser ofta likadan ut oavsett var man befinner sig. Om du vill undvika att gå vilse är det klokt att du tar med dig en karta och en kompass. I dag är det populärt att ta med sig mobiltelefonen men det är inget du ska lita allt för mycket på. Om batteriet laddar ur står du där och är helt utan både karta och GPS. När du har med dig en kompass och karta är det också viktigt att du vet hur du ska hantera dem. Det kan vara klokt att börja träna lite smått hemma eller i en omgivning du känner till. Då kan du lätt hitta tillbaka till din utgångspunkt i skogen.