Så klarar du dig i skogen

Ingen planerar att gå vilse eller hamna i en nödsituation i skogen men det kan hända. Det är därför viktigt att vara förberedd på att oförutsedda händelser kan inträffa. Att ta för vana att ta med dig vissa nödvändiga saker som gör att du överlever i skogen är väldigt viktigt.

Om du av någon anledning hamnar i en nödsituation i skogen eller på fjället är det viktigt att du har rätt utrustning med dig för att du ska överleva. Hos Light my fire kan du hitta utrusning som du behöver i en nödsituation. De har bland annat väldigt bra tändstål. Att kunna göra upp eld är väldigt viktigt om du är i skogen. Tändstickor och tändare är inte helt tillförlitliga därför ska du alltid ha med dig ett tändstål. Det är även bra om du har något att koka vatten i. Du klarar dig endast utan vatten ett par dagar. På öppen eld kan du koka vatten och det är viktigt om du blir fast i skogen länge. Med en eld kan du även värma dig.

Försök hålla huvudet klart om du går vilse

Frozen,Winter,Forest,In,Naturpark,GantrischNär du ska ut i skogen eller på fjället är det alltid bra att ta med dig några saker utifall att något skulle inträffa. Kniv, visselpipa, något sött att stoppa i dig om blodsockret blir lågt, vätska, kompass, en extra jacka och tändstål är bra grejer att ha. Om du går vilse kan alla dessa saker till stor hjälp. När du ska ut i skogen eller på fjället ska du alltid klä dig efter väder. I fjällvärlden kan vädret snabbt svänga och därför kan en kompakt värmefilt eller extra kläder vara bra att alltid finnas i väskan. När du upptäcker att du är vilse kan det vara svårt att hålla huvudet klart. Då är det bra att komma ihåg att stanna upp och försöka få en klar bild över din situation. Sedan ska du försöka orientera dig för att i nästa steg planera vad du behöver göra.