Klä er varmt i vildmarken

Det finns en ganska naiv bild av hur det ska se ut när man kommer ut i vildmarken. Tyvärr är det en förskönad bild av naturen och därför kan det bli jobbigt när man hamnar ute i kylan och inte alls är beredd på hur tufft det kan vara. För den rutinerade vildmarksfantasten så är det däremot självklarheter att ta med sig en varm jacka eller exempelvis myggspray.

När vi beger oss ut i skogen om det så är för att motionera eller för att bara strosa runt så är det kanske inte så lätt att mötas av insekter, vilda djur och kyla. Det kan till och med vara så att det är oerhört blött i marken under våren att det är helt omöjligt att röra sig runt i skogsområdet. Dessa saker måste man hålla reda på helt enkelt och då innebär det att man bland annat köper sköna dunjackor på andmotion.se.

Aktiviteter i skidspåret

En aktivitet som är väldigt populär på vintern i vildmarken är just längdskidor och främst att åka Vasaloppet. Personer från hela världen deltar i den prestigefulla tävlingen och har ofta en hög förväntan inför tävlingen. Det är inte bara professionella skidåkare som åker loppet utan också ”amatörer” som bara vill testa på och utmana sig själva. Dessa personer är helt medvetna om vilka kläder det är som gäller och skidåkning på tävlingsnivå kräver att man har rörlig spandex kläder medan nöjesåk i backen räcker gott och väl med en varm jacka och ett riktigt bra underställ.