En naturlig upplevelse

Att ta en tur i naturen kan vara underbart trevligt. Man slipper storstadens oljud av bilar, människor, hus, gator och torg och kommer ut i en fridfull helt egen och vacker natur. Så lång ögat når bara skog, åkermark, berg och sjöar – helt naturligt. Att göra en naturvandring, vilken dag som helst på året, kan vara nyttigt i och med att de arbeten som finns idag är oftast stillasittande kontorsarbete, så rör man inte lika mycket på sig som man skulle behöva göra.

–Det är fortfarande viktigt att träna aktivt men de som mår allra bäst är de som både drar ned på sittandet och motionerar regelbundet.

Packningen är viktig

När man ska gå ut i naturen och vara borta ett tag från ”civilisationen” gäller det att ha med sig en bra packning, eftersom ute i naturen finns inga butiker eller andra informationscentraler att vända sig till (om man inte har en mobiltelefon med sig). Ska man övernatta är tält ett måste med tillhörande produkter som sovsäck, kudde och extrafilt. I väskan bör man också tänka smart angående maten, dvs. bara ta med sig mat som man vet går att laga i naturen, samt så klart tändstickor och praktiska köksredskap. Inför resan kan det också vara smart att ha med sig ficklampor (med extra batterier), kikare, sittunderlag mm. Som man kan läsa blir packningslistan lång och därför gäller det att delvis göra en ordentlig packningslista, men också fundera över vad man behöver göra för att få packningen lätt så att man ska orka bära den också. Alla inköp man behöver göra kan man göra på exempelvis Citydel.se som erbjuder smarta lösningar för sådana utflykter.