Andledningar att älska jakt

Jakt är någonting som vi har hållit på med sedan urminnes tider, och att det är något som är väldigt ursprungligt för oss människor kanske kan vara en förklaring till varför det är så många som än idag intresserar sig för jakt, även om vi inte behöver jaga i dagsläget för att överleva. I alla fall inte de flesta av oss. Låt oss diskutera mer om vad som är så fascinerande med jakten!

Friluftslivet

Det är kanske en av de främsta anledningarna till att så många tycker om att ge sig ut i naturen för att jaga. Just att man ger sig ut i naturen. Men får sitta där på sitt pass i en dimhöljd skog i gryningen och se hur allt vaknar till liv. Och som jägare känner vi oss ofta väldigt mycket som ett med naturen när vi sitter där. Dessutom blir det en tid för reflektion och eftertanke, man får en chans att ta det lugnt, varava ner och låta tankarna vandra samtidigt som man är fokuserad på det man är där för att göra, nämligen jaga. Det är en stor avkoppling enligt många.

Prylarna

Det är kanske inte så konstigt att vi idag har olika intressen, och dessa intressen manifesterar sig i olika prylar som vi förkovrar oss i och kan allt om. Den som är intresserad av musik tycker om att köpa den senaste ljudutrustningen och den som är en fena på tennis köper ständigt nya linor att trä i sina racket. För den som gillar jakt finns det en hel uppsjö av prylar att skaffa sig, och Active outfit är en jaktbutik som är väldigt populär hos de som håller på med jakt. De har allt från vapenskåp till kikarsikten och annat roligt att utrusta sig med, så för den som älskar prylar är jakten en utmärkt hobby!

Gemenskapen

Ofta är man med i ett jaktlag, och för de som jagar mycket blir det här ofta ens närmsta vänner och nästan som en förlängd familj-. Man spenderar tid med dem i ur och skur och hjälper varandra när ett djur ska lastas eller vad det nu kan vara. Om man kanske är nyinflyttad på en ort och inte har så många vänner och bekanta som man umgås med kan det vara ett bra sätt att få nya vänner, att gå med i ett jaktlag.

Jakt i tv

Om du kanske känner att jakten är något för dig, men du vet inte riktigt än om du verkligen ska hänge dig till det och du vill veta mer, då ska du se till att titta på ”Lotta och Leif på jakt” som snart kommer börja visas på SVT Play. Så här skriver Allehanda om programmet:

SVT avslöjar nu nya detaljer om serien “Lotta och Leif på jakt” – det hela går ut på att Lundgren och jägarveteranen Leif GW Persson ska utforska vad jakten, vapnet och jägaren säger om vår tid.
I programmet kommer Lotta Lundgren att ta jaktlicens, under uppsikt av Leif GW Persson som jagat sen barnsben.